Spineliner

Spineliner

A Spineliner korrekciós – csontkovács – rendszer (Spineliner Adjustment System) egy fejlett műszaki eszköz, amelyet orvosok, gyógytornászok használnak a hátgerinc és a perifériás izületek elemzésére és korrigálására.
A műszer egy összetett szoftver csomaggal rendelkezik, amely segíti a terapeutát, hogy helyre tegye és korrigálja a nem megfelelő rögzülést (blokk) és/vagy részleges ficamot (subluxáció). Egy speciális fej segítségével (piezoelektronikus fej) az adott csigolya szegmensre leadott ütés- hullámból visszaverődő rezgést érzékeli, és a softver segítségével felméri az izület állapotát. Ennek megfelelően kiszámolja, és pontosan beállítja a “terápiás ütés” amplitúdóját, erősségét és frekvenciáját.
A Spineliner korrekciós rendszerelemző funkciója leválasztja és meghatározza azokat a csigolyaszelvényeket (szegmenseket), amelyeknek más az ellenállási válasza, mint ami egy hasonló egyénen hasonló csigolyaszelvényen normálisként elvárható. A készülék a gerinc mindegyik részét (nyaki, háti, ágyék-kereszt) külön elemzi és az eredményt grafikusan jeleníti meg. Az elemzési fázis után a kezelő kiválasztja a korrigálandó szelvényt vagy szelvényeket és az Spineliner korrekciós rendszer rezonanciával korrigáltan kopogtatja (perkusszió) a kiválasztott gerincszelvényeket.
A terapeuta a számítógépes grafikát használva könnyen és megbízhatóan tudja közölni a páciens állapotát és az előrehaladást.

A kezelés két fázisból, az elemzésből és terápiából áll:

ELEMZÉS:

TERÁPIA:

ELLENJEVALLATOK: