Sportmasszázs

Sportmasszázs

A sportmasszázs a svédmasszázsban használatos fogásokat használja, azonban annál sokkal erőteljesebb, intenzívebb. A sportmasszázs során nemcsak a felszíni szöveteket, izmokat dolgozzuk meg, hanem a mélyebb rétegeket, mélyizomzatot is.

A masszázs egyszerre élénkít és ellazít. Növeli a teljesítményt és csökkenti az esetleges sérülések kockázatát, hiszen a rendszeres masszázsnak köszönhetően az izomzat regenerálódó és ellenálló. A rendszeresen végzett sportmasszázs az izom teljesítőképességét a többszörösére képes növelni.

Felkészítő, bemelegítő masszázs: a verseny előtt 15-20 perccel, mintegy az izomzat bemelegítésére alkalmazható. Relaxáló-, vagy stimuláló (ébresztő) jellegű is lehet. De a sérült izomrész helyét is érintheti a bemelegítő hatás gyorsítása érdekében. Mindez természetesen nem helyettesíti magát a bemelegítést.

A sporttevékenységek előtti masszázs a különböző bemelegítő krémek és olajok segítségével az izomzat bemelegítésére, stimulálására alkalmazható, felgyorsítja a vérkeringést és felkészíti a sportolót a várható erőkifejtésre, az edzésen ill. a versenyen. A sportolás utáni, izomlazító krémmel végzett masszázs regeneráló hatású, hatékonyan képes eltávolítani az izomzatban felgyülemlett salakanyagokat és az izomlázért felelős tejsavat.

A felkészülési-, ill. versenyidőszakban minden sportolónak szüksége van legalább heti 2 teljes test masszázsra a test teljes izomzatának ellazítása, a fáradt szervezet relaxálásának céljából.

Kapcsolódó kezelések: