Svédmasszázs

Svédmasszázs

A svédmasszázs az alapja a gyógymasszázsnak, a sportmasszázsnak és a szegmentmasszázsnak, lehet frissítő, revitalizáló, izomlazító hatású. Megnyugtatja, ellazítja a testet és a lelket egyaránt, csökkenti a stresszt, frissítő hatással van a mentális állapotunkra, oldja a feszültséget és a görcsöket.

Végezhetjük terápiás céllal egész testre kiterjedő általános masszázsként (1 órás kezelés), vagy részmasszázsként egyes testtájékon végzett célzott kezelésként pl. hátmasszázs (a kezelés időtartama 30 perc) amely akár napi rendszerességgel is igénybe vehető!

Kiegészítő kezelésként passzív kimozgatást alkalmazunk, melynek célja a mozgás terjedelmének megtartása, ill. javítása, a beszűkült ízületek felszabadítása. Ízületi gyulladások során is sikeresen alkalmazható terápia.

A svédmasszázs hatására gyorsul az anyagcsere, segíti a bomlástermékek távozását a szervezetből, javtja a vér és a nyirokrendszer keringését, kedvezően hat az izmok tónusára, rugalmasságának fokozására. Az élénkülő perifériás keringés tehermentesíti a szívet, a görcsösen feszült izomrészek fellazításával kitágulnak a perifériás arteriolák, csökken a vérnyomás.

Kapcsolódó kezelések: