Talpreflex masszázs

Talpreflex masszázs

A talpon több mint 70.000 idegvégződés található. Ezeken az idegvégződéseken keresztül közvetlenül tudunk hatni a központi és a vegetatív idegrendszerre is.A talpon,tenyéren és fülön áthaladó meridiánokon keresztül pedig a testünk energetikai rendszerét befolyásoljuk. A masszázst két fő célból végezzük:

-Terápiás hatásai:
a masszázs kiegyenlítő és harmonizáló hatással van az egész szervezetre. Aktivizáljuk az öngyógyító erőket, az energiaszintet egyensúlyba hozzuk, serkentjük a vérkeringést és a sejtanyagcserét. A sejtanyagcsere felgyorsulásával felgyorsul a salakanyagok kiürülése a szervezetünkből és a nyirokkeringés is felélénkül. Ezek a hatások felgyorsítják a természetes regenerációs sebességet a testünkben, ami a betegek gyorsabb felépülését segíti elő.

-Állapotfelmérést:
a zónákban a megfelelő szervekből lerakódnak és kikristályosodnak a salakanyagok.Ezek a kristályos göbök különböző méretűek és állagúak lehetnek. Érzékennyé és fájdalmassá tehetik a zónát masszázs közben. A masszőr fontos információkhoz jut ezekből a zónákban kikristályosodott göbökből.